Sigma AF 30mm f/1.4 DC Art Nikon objectief

  • Beschrijving
  • Meer details

Het Sigma AF 30mm f/1.4 DV Art objectief is een lichtsterk objectief dat ideaal is voor gebruik op camera's met een APS-C sensor. Speel met de scherpte diepte en de prachtige bokeh voor portretten, landschappen en allerlei andere onderwerpen. Het geavanceerde optische ontwerp en de moderne technologiën bieden u de kwaliteit die u wilt.

Dit objectief heeft uitstekende prestaties en voorkomt dat de beeldkwaliteit in de hoeken afneemt. Het tweezijdig asferische lensdeel minimaliseert sferische abberatie, astigmatisme en coma. De frontlens draait niet dankzij het rear focus-systeem. De balans en stabiliteit verbetert omdat de lens tijdens het scherpstellen niet veranderd in lengte. Zo is het bijvoorbeeld makkelijker om een polarisatiefilter te gebruiken tijdens het fotograferen.

Hyper Sonic Motor en metalen bajonetvatting
De Hyper Sonic Motor (HSM) stelt snel en geruisloos scherp. Een handmatige correctie op de scherpstelling is altijd mogelijk door aan de scherpstelring te draaien (full-time manual focus). Dankzij een verbeterd AF-algoritme, verloopt het scherpstellen soepeler. Het objectief heeft een metalen vatting die nauwkeurig en duurzaam is. Het oppervlak heeft een speciale behandeling ondergaan om het sterker en slijtvaster te maken, waardoor de vatting een bijzonder lange levensduur heeft.

Gebruiksgemak
De nieuwe productlijn is voorzien van rubber in het bevestigingsdeel van de bijgeleverde zonnekap. Voor een hoger gebruiksgemak is het ontwerp van de zonnekap en de AF/MF-schakelaar verbeterd. Om te zorgen voor een hoge nauwkeurigheid van dit product, zijn allerlei interne onderdelen gemaakt van metaal of het nieuwe composietmateriaal TSC (Thermisch Stabiel Composiet), dat sterke overeenkomsten met metaal vertoont.

Ontwerp zonder overstraling en spookbeelden
Om te zorgen voor een hoge weergavekwaliteit, zijn overstraling en spookbeelden al in een vroeg stadium van de ontwerpfase grondig doorgemeten. Hierdoor is het ontwerp extreem goed bestand tegen sterk frontaal licht, zoals bij tegenlichtopnamen. De Super Multi-Layer Coating reduceert overstraling en spookbeelden, en zorgt tevens voor scherpe, contrastrijke opnamen, zelfs bij fel tegenlicht.

De Art-reeks

Sigma heeft alle verwisselbare objectieven in drie productklassen ingedeeld: Contemporary, Art en Sports. De Art-reeks is ontworpen met de nadruk op de allerhoogste optische prestaties en een maximale expressieve kracht. Dankzij de sterke nadruk op artistieke eigenschappen, voldoen objectieven uit de Art-reeks aan de verwachtingen van fotografen die meer waarde hechten aan een creatieve en dramatische weergave dan aan compactheid en veelzijdigheid. Behalve voor landschappen, portretten, stillevens, close-ups en ongedwongen snapshots, zijn deze objectieven uitermate geschikt voor de soort fotografie die de artiest in de fotograaf wakker maakt. Ze zijn ideaal voor studiofotografie, maar bieden net zoveel expressieve kracht bij architectuurfotografie, het fotograferen van de sterrenhemel, onderwateropnamen en bij vele andere onderwerpen. Kenmerken
- Vatting: Nikon
- Beeldhoek: 50,7°
- Minimale instelafstand: 30 cm
- Minimum diafragma: f/16
- Filterdiameter: 62 mm
- Gewicht: 435 gram

Kenmerken

- Etui
- Lensdop voor
- Lensdop achter
- Zonnekap (LH686-01)
- Afkomstig van Sigma Benelux
__ifPurchasable__
__endifPurchasable__