Nikkor AF-S DX 16-85mm f/3.5-5.6G ED VR

  • Beschrijving
  • Meer details

Het compacte Nikkor AF-S DX 16-85mm f/3.5-5.6G ED VR objectief is met zijn 5.3x zoom inzetbaar voor de meest uiteenlopende opnamesituaties.

Met een korte minimale scherpstelafstand van 38 centimeter over het gehele zoombereik van 16 tot 85mm is dit objectief perfect voor het maken van overzichtsfoto's, portretten en reportages.

Betrouwbare optische prestaties
Nikon's VR II beeldstabilisatie stelt u in staat om foto's te maken met langere sluitertijden zonder dat hierbij onscherpte ontstaat. Bovendien is de scherpstelling snel en bijna geruisloos. Deze twee eigenschappen zorgen ervoor dat u tijdens het maken van een reportage niet onnodig de aandacht trekt doordat u bijvoorbeeld minder vaak naar uw flitser hoeft te grijpen. Door het gebruik van een speciale lenscoating, asferische en extra low-dispersion elementen worden beeldschaduwen, aberraties, reflecties en vertekeningen tot een minimum beperkt. Uw foto's hebben natuurlijke kleuren en een hoog contrast.

Naamgeving
Nikon AF-S objectieven hebben een ingebouwde scherpstelmotor en maken geen gebruik van de ingebouwde autofocusmotor van uw camerabody. Door deze techniek kunt u snel én vrijwel geruisloos scherpstellen. Een Nikon DX objectief produceert een kleine beeldcirkel en heeft een geavanceerd en zeer compact ontwerp dat gericht is op digitale spiegelreflexcamera's. Bij gebruik op een DSLR met een FX-formaat sensor zal er een deel van het beeld wegvallen omdat de camera automatisch omschakelt naar de stand met DX-uitsnede. De uitsnede is ook zichtbaar in de zoekerweergave. Kenmerken
- Allround zoombereik van 16 tot 85mm
- Korte minimale scherpstelafstand van 38cm
- Beeldstabilisatie en stille scherpstelmotor
- Betrouwbare optische prestaties
- Geschikt voor filters van 67mm

In de doos

De volgende accessoires worden standaard meegeleverd:
- HB-39 zonnekap
- LC-67 voorste lensdop
- LF-1 achterste lensdop
- CL-1015 zachte lenstas
- Nederlandstalige handleiding
- Afkomstig van Nikon Nederland
- Twee jaar garantie
__ifPurchasable__
__endifPurchasable__