Velbon UT 53D Camera Statief

  • Beschrijving
  • Meer details

Het Velbon UT 53D statief bewijst dat compactheid en stabiliteit prima hand in hand gaan. De UT 53D combineert alle functies van een volwaardig statief en is toch in te vouwen tot een ingeklapte lengte van slechts 29,8 centimeter.

 Dat past in vrijwel iedere fototas of rugzak. Toch is de maximale werkhoogte een zeer bruikbare 1,55 meter. De ideale keuze voor fotografen die een stabiel statief willen zonder een enorme driepoot mee te hoeven sjouwen!

Innovatief vouwsysteem

Een nieuw, innovatief vouwsysteem maakt de compactheid van de UT 53D mogelijk. De statiefpoten kunnen namelijk 180° omgeklapt kunnen worden langs de korte, uitschuifbare middenzuil waardoor je dit statief zeer compact kunt invouwen. De bevestiging van de statiefpoten aan de middenzuil is bovendien verstelbaar zodat de poten heel wijd gespreid kunnen worden in een hoek van 25°, 45° of 75° voor extra stevigheid. De minimale werkhoogte is bij volledig spreiden 35,1 centimeter. Standaard wordt de UT 53D geleverd inclusief het Velbon QHD-53D balhoofd met QB-62 snelkoppelingsplaatje en waterpas.

Statiefbuis van maximaal 27 mm doorsnede

De UT 53D heeft statiefpoten die gemaakt zijn van aluminium statiefbuis van maximaal 27 mm. Het unieke, gepatenteerde Twist Lock-systeem zorgt ervoor dat je na een korte draai de poten snel in- en uitschuift. Door nogmaals te draaien zet je de poot muurvast. Dit zorgt voor de broodnodige stijfheid waardoor het statief ondanks de 6 pootsegmenten toch zeer stabiel is. Dit systeem werkt niet alleen razendsnel, het gaat ook nog eens langer mee dan traditionele clips. De statiefpoten zijn voorzien van rubber voetjes voor een goede grip.

Allround professioneel bruikbaar

De Velbon UT 53D weegt 1.349 gram waardoor je het gemakkelijk overal mee naar toe kunt nemen. De maximale belasting is 4 kilo. Je kunt dus vrijwel iedere dslr of videocamera op de UT 53D kwijt. Hierdoor is het statief bruikbaar voor uitersten, want zowel landschapsfotografen op reis als portretfotografen in de studio kunnen met de UT 53D overweg. Voor stabiliteit heb je geen loodzwaar statief meer nodig!

Artikelnummer VB22462
Gewicht Totaal 1.3490
Materiaal Aluminium
Snelkoppelingsplaat QB-62
Draagvermogen 4 kg
Maximale Werkhoogte 155.3 cm
Minimale Werkhoogte 35.1 cm
Opgevouwen Hoogte 29.8 cm
Diameter Statiefpoot 27 mm
Geadviseerde Kop Incl. QHD-53D
Adviesprijs € 259,00
EAN code 4907990424624

__ifPurchasable__
__endifPurchasable__