Velbon UT 63D Camera Statief

  • Beschrijving
  • Meer details

Het Velbon UT 63D statief is het bewijs dat een compacte bouw én stabiliteit prima hand in hand gaan. .

De UT 63D combineert alle functies van een volwaardig statief, maar is in te vouwen tot een ingeklapte lengte van slechts 30,5 centimeter
Toch is de maximale werkhoogte maar liefst 1,57 meter. De minimale werkhoogte is 34,5 centimeter. Dit zeer compacte aluminium reisstatief wordt standaard geleverd inclusief het luxe balhoofd QHD-63D met QB-62 snelkoppelingsplaatje en waterpas.

Innovatief vouwsysteem

De Velbon UT 63D is een goede keuze voor fotografen die een stabiele ondersteuning willen zonder daarvoor een zware driepoot mee te hoeven sjouwen. Een nieuw, innovatief vouwsysteem maakt dit mogelijk. De statiefpoten kunnen namelijk 180° omgeklapt kunnen worden langs de korte, uitschuifbare middenzuil waardoor je dit statief zeer compact kunt invouwen. De bevestiging van de statiefpoten aan de middenzuil is bovendien verstelbaar zodat de poten heel wijd gespreid kunnen worden in een hoek van 25°, 45° of 75° voor extra stevigheid.

Statiefbuis van maximaal 30 mm doorsnede

De UT 63D heeft statiefpoten die gemaakt zijn van een dikke statiefbuis van maximaal 30 mm doorsnede die zorgt voor de broodnodige stijfheid. Daardoor is het statief ondanks de 6 pootsegmenten toch zeer stabiel. Het unieke, gepatenteerde Twist Lock-systeem zorgt er bovendien voor dat je na een korte draai de poten snel in- en uitschuift. Door nogmaals te draaien zet je de poot vast. Dit systeem werkt niet alleen razendsnel, het gaat ook nog eens langer mee dan traditionele clips. De statiefpoten zijn voorzien van rubber voetjes voor een goede en stabiele grip.

Allround professioneel bruikbaar

De Velbon UT 63D weegt 1.571 gram waardoor je het gemakkelijk overal mee naar toe kunt nemen. Zowel amateurs als professionals zullen de UT 63D op prijs stellen want de maximale belasting is maar liefst 6 kilo. Je kunt dus vrijwel iedere dslr of videocamera op de UT 63D kwijt, ook professionele apparatuur. Hierdoor is het statief bruikbaar voor uitersten, want zowel reisfotografen als portretfotografen in de studio kunnen met de UT 63D overweg. Voor stabiliteit heb je geen loodzwaar statief meer nodig

Artikelnummer VB22460
Gewicht Totaal 1.5710
Materiaal Aluminium
Snelkoppelingsplaat QB-62
Draagvermogen 5.5 kg
Maximale Werkhoogte 156.9 cm
Minimale Werkhoogte 34.4 cm
Opgevouwen Hoogte 30.5 cm
Diameter Statiefpoot 30 mm
Geadviseerde Kop Incl. QHD-63D
Adviesprijs € 289,00
EAN code 4907990424600

__ifPurchasable__
__endifPurchasable__