Velbon UT 43D II Camera Statief

  • Beschrijving
  • Meer details

Het Velbon UT 43D II statief bewijst dat stabiliteit en een compacte constructie prima hand in hand gaan. De UT 43D II combineert alle functies van een volwaardig statief en is toch in te vouwen tot een lengte van slechts 34,2 centimeter

 Dat past in vrijwel iedere reistas of rugzak. Toch is de maximale werkhoogte een zeer bruikbare 1,56 meter. Ideaal voor fotografen die een stabiel statief willen zonder een loodzware driepoot mee te hoeven sjouwen

Innovatief vouwsysteem

Een innovatief vouwsysteem maakt de compactheid van de Velbon UT 43D II mogelijk. De statiefpoten kunnen namelijk 180° omgeklapt worden langs de korte, uitschuifbare middenzuil waardoor je dit statief zeer compact kunt opvouwen. De centrale bevestiging van de statiefpoten aan de middenzuil is bovendien verstelbaar. Daardoor kun je de poten spreiden in een hoek van 25°, 45° of 75° voor extra stevigheid. De minimale werkhoogte is bij volledig spreiden 28,9 centimeter. Standaard wordt de UT 43D II geleverd inclusief het compacte Velbon QHD-43D balhoofd met QB-62 snelkoppelingsplaatje en waterpas.

Statiefpoten met 6 segmenten

De UT 43D II heeft statiefpoten die bestaan uit 6 segmenten. Ze zijn gemaakt van aluminium statiefbuis van maximaal 24 mm. Het unieke, gepatenteerde Twist Lock-systeem zorgt ervoor dat je na een korte draai de poten snel in- en uitschuift. Door nogmaals te draaien zet je de poot muurvast. Dit zorgt voor de broodnodige stijfheid waardoor het statief toch zeer stabiel is. Dit systeem werkt niet alleen razendsnel, het gaat ook nog eens langer mee dan traditionele clips. De statiefpoten zijn voorzien van rubber voetjes voor een goede grip op elke ondergrond.

Maximale belasting is 3,5 kilo

De Velbon UT 43D II weegt slechts 1.146 gram waardoor je het echt overal mee naar toe kunt nemen. De maximale belasting is niettemin 3,5 kilo en je kunt dus vrijwel iedere dslr of videocamera op de UT 43D II kwijt. Hierdoor is het statief bruikbaar voor uitersten, want zowel landschapsfotografen op reis als portretfotografen in de studio kunnen met deze Velbon overweg. Voor stabiliteit is geen loodzwaar statief meer nodig!

Artikelnummer VB22464
Gewicht Totaal 1.1460
Materiaal Aluminium
Snelkoppelingsplaat QB-62
Draagvermogen 3.5 kg
Maximale Werkhoogte 155.8 cm
Minimale Werkhoogte 32.2 cm
Opgevouwen Hoogte 28.9 cm
Diameter Statiefpoot 24 mm
Geadviseerde Kop Incl. QHD 43D
Adviesprijs € 249,00
EAN code 4907990424648

__ifPurchasable__
__endifPurchasable__