Velbon M45 Camerastatief met 3-weg statiefkop

  • Beschrijving
  • Meer details

Het Velbon M45 statief heeft een 3-weg statiefkop met een snelkoppelingsplaat en is ontworpen voor fotografie, videofilmen en spottingscopes. De Velbon M-Series statievenlijn bestaat uit drie modellen die een laag gewicht combineren met een grote bruikbaarheid

Degelijke maar lichte statieven voor algemeen gebruik. Zowel fotografen als videofilmers zullen de M-series op prijs stellen want ieder statief in deze serie heeft een andere statiefkop, die afgestemd is op specifiek gebruik. De M45 is het meest allround van dit drietal.

Het Velbon M45 statief heeft een 3-weg statiefkop met een snelkoppelingsplaat en is ontworpen voor fotografie, videofilmen en spottingscopes. De Velbon M-Series statievenlijn bestaat uit drie modellen die een laag gewicht combineren met een grote bruikbaarheid. Degelijke maar lichte statieven voor algemeen gebruik. Zowel fotografen als videofilmers zullen de M-series op prijs stellen want ieder statief in deze serie heeft een andere statiefkop, die afgestemd is op specifiek gebruik. De M45 is het meest allround van dit drietal.

Voorzien van een stevige statiefkop

De Velbon M45 is een stabiel maar toch zeer lichtgewicht statief. Het wordt geleverd inclusief een stevige 3-weg statiefkop met een middellange bedieningsarm. Deze statiefkop heeft een Velbon QB-32 snelkoppelingsplaatje voor een snelle wisseling van je camera of spottingscope. Dit QB-32 MINI-D type snelkoppelingsplaatje is in twee richtingen te gebruiken omdat de basis vierkant is. Erg handig als je net even wat meer steun wilt. Je draait en kantelt de statiefkop heel precies met de bedieningsarm en dankzij de kantelbare cameraplaat kun je ook verticale opnamen maken. Met behulp van het waterpasje op het statief weet je altijd of je de Velbon M45 horizontaal hebt neergezet. De middenzuil van de Velbon M45 is met een stelschroef in hoogte verstelbaar en heeft een 1/4-inch statiefschroef zodat er ook andere statiefkoppen op gebruikt kunnen worden.

Stabiel statief met een laag gewicht

De stabiele Velbon M45 heeft een laag gewicht van slechts 945 gram en meet ingeklapt slechts 46,4 cm. Je kunt hem dus altijd en overal mee naar toe te nemen. Toch is dit compacte statief bruikbaar tot een maximale werkhoogte van 1,56 meter. De minimale werkhoogte is 45,4 centimeter, wat opnamen vanuit een laag standpunt mogelijk maakt. De Velbon M45 kan tot maximaal 2 kilo gewicht dragen, wat betekent dat je er probleemloos een compacte dslr, videocamera of systeemcamera op kwijt kunt. Maar uiteraard is een spottingscope ook perfect te gebruiken in combinatie met de precieze bedieningsarm.

Statief met traploze statiefpoten

De robuuste statiefpoten bestaan uit vier secties en hebben een maximale dikte van 20mm. Dankzij de sterke kunststof sluitclips op de statiefpoten kun je ze razendsnel in- en uitschuiven. Je spreidt de statiefpoten traploos omdat de koppeling zoveel stroefheid heeft dat de poten onder elke hoek stabiel blijven. Je kunt je statief dus altijd exact onder de juiste hoek zetten. De Velbon M45 is verkrijgbaar in zwart en wordt geleverd inclusief een statieftas.

The Tripod Innovator

Velbon heeft voor iedereen het juiste statief in het assortiment. Fotografen, vogelspotters en videografen kunnen bij Velbon kiezen uit een totaalassortiment met bijna 70 degelijke statieven. Kenmerkend aan Velbon is het unieke en herkenbare uiterlijk van de statieven in combinatie met de lange geschiedenis van het bedrijf: sinds 1955. Velbon was één van de eersten die een lichtgewicht carbonstatief met magnesium legeringen op de markt brachten. De pay-off 'The Tripod Innovator' is dan ook zeker verdiend. Velbon werkt constant aan nieuwe, doordachte lichtgewicht statiefoplossingen om een camera of spottingscope volledig trillingsvrij te kunnen positioneren.

__ifPurchasable__
__endifPurchasable__