Velbon M47 Camerastatief met vloeistofkop

  • Beschrijving
  • Meer details

Het Velbon M47 statief heeft een vloeistofgedempte 2-weg statiefkop met een handige snelkoppelingsplaat en is ontworpen voor videofilmen en spottingscopes. De Velbon M-Series statievenlijn bestaat uit drie degelijke maar lichte statieven voor allround gebruik.

Ze combineren een laag gewicht met een grote bruikbaarheid. Zowel fotografen als videofilmers zullen de M-series op prijs stellen want ieder statief in deze serie heeft een andere statiefkop, die afgestemd is op specifiek gebruik.

Velbon M47 Camerastatief met vloeistofkop

Het Velbon M47 statief heeft een vloeistofgedempte 2-weg statiefkop met een handige snelkoppelingsplaat en is ontworpen voor videofilmen en spottingscopes. De Velbon M-Series statievenlijn bestaat uit drie degelijke maar lichte statieven voor allround gebruik. Ze combineren een laag gewicht met een grote bruikbaarheid. Zowel fotografen als videofilmers zullen de M-series op prijs stellen want ieder statief in deze serie heeft een andere statiefkop, die afgestemd is op specifiek gebruik.

Vloeistofgedempte statiefkop

De Velbon M47 is een stabiel maar toch zeer lichtgewicht videostatief. Het wordt geleverd inclusief een stevige, vloeistofgedempte 2-weg statiefkop met een robuuste bedieningsarm. Deze statiefkop heeft een Velbon QB-32 snelkoppelingsplaatje voor een envoudige wisseling van je camera. Dit QB-32 MINI-D type snelkoppelingsplaatje is in twee richtingen te gebruiken omdat de basis vierkant is. Erg handig als je net even wat meer steun wilt. Je draait en kantelt de statiefkop heel soepel en precies met de bedieningsarm. Door aan de grote stelschroef te draaien stel je de mate van kanteling en draaibaarheid in voor vloeiende panning-opnamen.

Stabiel statief met een laag gewicht

De stabiele Velbon M47 heeft een gewicht van slechts 990 gram en meet ingeklapt 47,2 cm. Je kunt hem dus altijd en overal mee naar toe te nemen. Toch is dit lichtgewicht statief bruikbaar tot een maximale werkhoogte van 1,55 meter. De minimale werkhoogte is 44,3 centimeter, wat opnamen vanuit een laag standpunt mogelijk maakt. De Velbon M47 kan tot maximaal 2 kilo gewicht dragen, wat inhoudt dat je probleemloos een compacte 4K videocamera, systeemcamera of spottingscope kunt plaatsen. Maar uiteraard kun je er met een verrekijkerkoppeling ook een verrekijker op gebruiken.

Statief met traploze statiefpoten

De robuuste aluminium statiefpoten bestaan uit vier secties en hebben een maximale dikte van 20mm. Dankzij de sterke kunststof sluitclips op de statiefpoten kun je ze razendsnel in- en uitschuiven. Je spreidt de statiefpoten traploos omdat de koppeling zoveel stroefheid heeft dat de poten onder elke hoek stabiel blijven. Je kunt je statief dus altijd exact onder de juiste hoek zetten. Met behulp van het waterpasje op het statief zet je de Velbon M47 altijd horizontaal neer. De middenzuil van de Velbon M47 is met een stelschroef in hoogte verstelbaar en heeft een 1/4-inch statiefschroef zodat er ook andere statiefkoppen op gebruikt kunnen worden. De Velbon M47 is verkrijgbaar in zwart en wordt geleverd inclusief een statieftas.

The Tripod Innovator

Velbon heeft voor iedereen het juiste statief in het assortiment. Fotografen, vogelspotters en videografen kunnen bij Velbon kiezen uit een totaalassortiment met bijna 70 degelijke statieven. Kenmerkend aan Velbon is het unieke en herkenbare uiterlijk van de statieven in combinatie met de lange geschiedenis van het bedrijf: sinds 1955. Velbon was één van de eersten die een lichtgewicht carbonstatief met magnesium legeringen op de markt brachten. De pay-off 'The Tripod Innovator' is dan ook zeker verdiend. Velbon werkt constant aan nieuwe, doordachte lichtgewicht statiefoplossingen om een camera of spottingscope volledig trillingsvrij te kunnen positioneren.

__ifPurchasable__
__endifPurchasable__